فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی - سال پانزدهم شماره 3 (پاییز 1401)

نشریه فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی
سال پانزدهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد کرمی، آسیه عباسی دلویی*، ایوب سعیدی صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    بافت چربی بیشتر در پی چاقی، با افزایش نشانگرهای التهابی همراه است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر شدت های مختلف تمرین مقاومتی دایره ای بر گرملین-1، عامل بازدارنده مهاجرت ماکروفاژها و برخی شاخص های خطرزای قلبی- عروقی در مردان چاق بود.

      مواد و روش ها

    در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 44 مرد چاق انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه کنترل (11 نفر)، تمرین مقاومتی دایره ای با شدت پایین (11 نفر)، تمرین مقاومتی دایره ای با شدت متوسط (11 نفر) و تمرین مقاومتی دایره ای با شدت بالا (11 نفر) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی با شدت های مختلف شامل تمرین دایره ای با شدت بالا (80 درصد 1RM)، تمرین دایره ای با شدت متوسط (60 درصد 1RM) و تمرین دایره ای با شدت پایین (40 درصد 1RM)، سه جلسه در هفته و به مدت 12 هفته بود. سطوح گرملین-1، MIF و نیمرخ لیپیدی (کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL) سرم با استفاده از کیت و به روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها به روش آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر، آزمون تی وابسته و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 05/0 P< تجزیه وتحلیل شد.

    نتایج

    12هفته تمرین مقاومتی دایره ای با شدت پایین، متوسط و بالا موجب کاهش معنادار با کاهش معنادار سطوح گرملین1 و MIF، کاهش معنادار سطوح کلسترول، تری گلیسرید و LDL-c و افزایش معنادار سطوح HDL-c شد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرین مقاومتی دایره ای با شدت های مختلف و به ویژه شدت بالا می تواند عامل موثری به منظور مقابله با افزایش مشاهده در عوامل خطرزای قلبی-عروقی در افراد چاق باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی دایره ای، چاقی، عامل بازدارنده مهاجرت ماکروفاژها، گرملین-1، نیمرخ لیپیدی
  • شیوا قدیر زاد، رقیه پوزش جدیدی*، جبار بشیری، کریم آزالی علمداری صفحات 11-24
    زمینه و هدف

    سرعت آسیب کلیه پس از انفارکتوس قلبی به سرعت افزایش می یابد، اما تمرینات هوازی و مکمل کورکومین پس از سکته قلبی تاثیرات بسیار مثبتی بر کلیه و قلب دارند. همچنین رنالاز خون می تواند اطلاعات مناسبی از وضعیت سلامت هر دو اندام فراهم کند. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی و مکمل کورکومین بر سطوح رنالاز، کراتینین نیتروژن اوره خون (BUN) و آسیب توبولی کلیه در موش های صحرایی نر روش القایی سکته قلبی بود.مواد و روش ها: 40 موش صحرایی نژاد ویستار به طور تصادفی به پنج گروه (هشت تایی) شامل سالم-کنترل، سکته-کنترل، سکته-تمرین، سکته-کورکومین و سکته-توام (شامل تمرین و کورکومین) تقسیم شدند. سکته قلبی از طریق تزریق ایزوپروترنول القا شد. تمرین طی هشت هفته به صورت پنج جلسه دویدن در هفته با شدت متوسط روی نوار گردان انجام گرفت و کورکومین نیز (mg/kg.day) 15 به صورت گاواژ مصرف شد. مقدار رنالاز خون به روش الایزا، مقدار کراتینین و نیتروژن اوره خون به روش آنزیمی و شدت آسیب بافتی به روش هیستولوژیک تعیین شدند و داده ها با تحلیل واریانس تکراهه (آزمون تعقیبی توکی) و آزمون خی دو در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شدند.

    نتایج

    در گروه سکته کنترل، مقدار رنالاز (001/0=P)، کراتینین (001/0=P) و  BUN(025/0=P) خون به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل سالم بود، اما در هر سه گروه مداخله شامل سکته-تمرین، سکته-کورکومین و سکته-توام، مقدار این سه شاخص با گروه سالم کنترل تفاوت معناداری نداشت (05/0<P). با این حال، شدت آسیب کلیوی در هر سه گروه مداخله، به طور معناداری کمتر از گروه سکته کنترل بود (به ترتیب 007/0P=، 037/0P= و 001/0P=). همچنین در گروه توام از هر دو گروه سکته-تمرین (006/0=P) و سکته-کورکومین (003/0=P) کمتر بود.

    نتیجه گیری

    آثار سوء سکته قلبی بر هر سه متغیر پس از هر سه مداخله، برطرف می شود. با این حال، تاثیر مداخله توام برای کاهش آسیب هیستولوژیک، در مقایسه با هر دو مداخله تمرین هوازی و مصرف کورکومین قوی تر است.

    کلیدواژگان: انفارکتوش قلبی، تمرین، کورکومین، آسیب کلیه
  • علیرضا رضائی، عباسعلی گائینی*، سیروس چوبینه، رضا نوری صفحات 25-34
    زمینه و هدف

    شناسایی و تجزیه وتحلیل اجزایی که در به تاخیر انداختن پیری و افزایش طول عمر نقش دارند، بسیار ضروری است. سیرتویین ها از تنظیم کننده های اصلی بقای سلولی و طول عمر هستند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شش هفته فعالیت ورزشی HIIT شنا و مکمل رزوراترول بر مقدار SIRT3 در بافت بطن چپ قلب موش های صحرایی پیر بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، 30 سر موش صحرایی 20 ماهه (پیر) نر نژاد ویستار تصادفی به پنج گروه (کنترل (C)، گروه تمرین (EX)، گروه تمرین+مکمل (EXR)، گروه مکمل (R) و گروه حلال (M)) تقسیم شدند. گروه EX، تمرین HIIT  شنا را به مدت شش هفته انجام دادند. گروه C، تمرین نمی کردند. گروه R، فقط مکمل رزوراترول دریافت کردند. گروه EXR، تمرین HIIT  شنا را همراه با دریافت رزوراترول انجام دادند. گروه M فقط حلال دریافت کردند. SIRT3 با استفاده از روش آزمایشگاهی وسترن بلات سنجیده شد. داده های حاصله توسط آزمون آماری تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

    پس از شش هفته، تفاوت معناداری بین میانگین میزان پروتیین SIRT3 در پنج گروه مشاهده شد. بنابراین، آزمون تعقیبی توکی نشان داد که مقدار SIRT3 در گروه EX و EXR در مقایسه با گروه C، R و M، به طور معناداری بیشتر بود (001/0=P)، اما این تفاوت بین دو گروه EX و EXR معنادار نبود (05/0>P). همچنین، مقدار SIRT3 در گروه R به طور معناداری در مقایسه با گروه C و M بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    افزایش SIRT3، نشان دهنده دخیل بودن این پروتیین در مسیرهای سوخت وسازی، دفاع ضداکسایشی و بهبود وضعیت سلول است. همچنین می توان از تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف مکمل رزوراترول برای تعدیل فشار اکسایشی و تاخیر روند پیری و سالمندی بهره برد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، طول عمر، مکمل های ضداکسایشی
  • مریم شوندی، سعید نقیبی، محمد شریعت زاده، مریم وطن دوست*، علی زارع صفحات 35-45
    زمینه و هدف

    از مهم ترین روش های مقابله با اختلال متابولیک چاقی، انجام فعالیت های ورزشی است که هم به عنوان پیشگیری و هم درمان موثر است. از آنجا که بیان ژن های آدیپوژنیکی مانند پروتیین رتینوبلاستوما 1 (RB1) و شبه رتینوبلاستوما-1 (RBL-1) در آدیپوژنز موثر است، ازاین رو هدف این پژوهش بررسی تاثیر شیوه های مختلف تمرین هوازی بر بیان ژن های RB1 و RBL-1 در بافت چربی زیر جلدی موش های صحرایی نر ویستار بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش تجربی، 32 سر موش صحرایی نر ویستار (هشت هفته ای و با وزن 33 ± 237 گرم) به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی کنترل، تمرین پرشدت (HIT)، تمرین با شدت متوسط (MIT) و تمرین تناوبی پرشدت (HIIT) تقسیم شدند. شیوه اجرای تمرینات روی نوار گردان شامل هشت هفته بود، به طوری که تمرین HIT شامل دویدن با سرعت 20 متر بر دقیقه یا با شدت 65 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه (VO2max)، با شیب فزاینده تدریجی به مدت 30 دقیقه بود. تمرین MIT شامل دویدن با شدت 65 درصد VO2max به مدت 37 دقیقه بود و تمرین HIIT شامل چهار وهله تناوب شدید با زمان 4 دقیقه دویدن با شدت 90 تا 100 درصد VO2max و چهار وهله تناوب کم شدت با زمان 3 دقیقه با 50 تا 60 درصد VO2max (در مجموع 28 دقیقه) بود. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین حیوانات قربانی شده و بافت چربی زیرجلدی آنها برداشته شد و با روش RT-PCR اندازه گیری بیان ژن ها صورت گرفت. داده های به دست آمده با توجه به عدم توزیع طبیعی با استفاده از آزمون کروسکال والیس و آزمون تعقیبی بنفرونی از طریق نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 تجزیه وتحلیل شد و سطح معناداری 05/0< P در نظر گرفته شد.

    نتایج

    یافته های تحقیق حاضر نشان داد که میزان بیان ژن RB1 تنها در گروه تمرین MIT نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری یافت (027/0=P). همچنین بیان ژن RBL-1 فقط در گروه تمرین HIT نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کمتر بود (028/0=P).

    نتیجه گیری

    از آنجا که در این پژوهش فقط تمرینات هوازی MIT و HIT با شدت 65 درصد VO2max توانست بیان ژن های RB1 و RBL-1 را کاهش دهد، استفاده از این نوع تمرینات در جهت بهبود اختلالات متابولیکی و مهار آدیپوژنز پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: پروتئین رتینوبلاستوما، تمرین هوازی، چربی زیرجلدی، چاقی
  • نگین محمدی سرابله، وریا طهماسبی*، محمد عزیزی، هادی عبدالله زاد صفحات 46-56
    زمینه و هدف

    تمرین مقاومتی منظم می تواند به کاهش التهاب منجر شود. از طرفی مکمل یاری سیر با توجه به تاثیرات گسترده آن از جمله اثر آن بر التهاب احتمال می رود در ترکیب با تمرینات مقاومتی اثرات هم افزایی داشته باشد. ازاین رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی به همراه مکمل یاری سیر بر سطوح سرمی CRP و مقاومت به انسولین در زنان جوان دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

    48 زن سالم با دامنه سنی 20 تا 40 سال، به صورت تصادفی ساده بلوکی در چهار گروه تمرین مقاومتی+مکمل (سن=1/3±3/31 سال، شاخص توده بدنی = 7/2±2/28 کیلوگرم بر متر مربع)، تمرین مقاومتی+دارونما (سن=8/3±7/30 سال، =BMI 4/2±4/26 کیلوگرم بر متر مربع)، مکمل سیر (سن=5/2±9/27 سال، =BMI 9/3±7/ 26 کیلوگرم بر متر مربع) و دارونما (سن=8/3±7/29 سال، =BMI 3/3±8/28 کیلوگرم بر متر مربع) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت هشت هفته برنامه تمرین مقاومتی فزاینده سه جلسه در هفته را شامل سه نوبت با 10 تکرار بیشینه با 1 دقیقه استراحت بین نوبت ها و حرکات انجام دادند. آزمودنی های گروه مکمل و دارونما روزانه دو قرص 500 میلی گرم سیر یا دارونما را در دو نوبت صبح و شب همراه با وعده غذایی مصرف کردند. پیش و پس از هشت هفته تمرین و برنامه مکمل دهی، داده های آنتروپومتریکی و یک تکرار بیشینه (1-RM)، پروتیین واکنشگر C (CRP)، انسولین و گلوکز اندازه گیری  و براساس آن ها مقاومت به انسولین (IR) محاسبه شد. تغییرات نتایج قبل و بعد چهار گروه با تحلیل واریانس یکطرفه بررسی شد. در صورت مشاهده معناداری آزمون تعقیبی بنفرونی به کار رفت.

    نتایج

    کاهش معنادار در سطوح سرمی CRP، مقاومت به انسولین و گلوکز در گروه تمرین+مکمل در مقایسه با سایر گروه ها مشاهده شد (05/0>P). در مقابل سطوح انسولین تغییر معناداری را نشان نداد (05/0<P). در خصوص داده های ترکیب بدن نتایج با کاهش معنادار و شایان توجه توده چربی و افزایش معنادار توده بدون چربی همراه بود، به ویژه در گروه تمرین مقاومتی+سیر (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با اینکه داده های CRP و شاخص مقاومت به انسولین آزمودنی های پژوهش حاضر در دامنه طبیعی بودند و بدون خطر به نظر می رسید، در کل با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد برنامه تمرین مقاومتی فزاینده به همراه مکمل یاری سیر تاثیر مضاعفی بر وضعیت شاخص التهابی CRP و مقاومت به انسولین زنان دارای اضافه وزن در مقایسه با هر کدام از آن ها به تنهایی دارد.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، پروتئین واکنشگر C، تمرین مقاومتی، مکمل سیر، مقاومت به انسولین
  • افشار جعفری، مریم تقی زادفانید*، سعید نیکوخصلت، یوسف بافنده تیز صفحات 57-70
    زمینه و هدف

    عبارت «سندروم اختلالات گوارش ناشی از ورزش» به اختلالات عملکرد و یکپارچگی دستگاه گوارش اشاره دارد که از ویژگی های مشترک فعالیت های ورزشی پرشدت و طولانی مدت است. به دلیل ابهامات موجود درباره اختلالات گوارشی ناشی از انواع تمرینات ورزشی، تحقیق حاضر با هدف مقایسه پاسخ ایمنوگلوبولین M، و برخی از نشانگرهای اختلالات گوارشی به یک جلسه تمرین تداومی با شدت متوسط (MICT) و تناوبی پرشدت (HIIT) در دختران ورزشکار انجام گرفت.

     مواد و روش ها

    به منظور بررسی پاسخ شاخص های مرتبط با اختلالات گوارشی به یک جلسه تمرین، 30 دختر ورزشکار داوطلب در قالب یک طرح نیمه تجربی سه گروهی (گروه های کنترل 10 نفر، MICT 10نفر و HIIT 10 نفر) در تحقیق حاضر شرکت کردند. ورزشکاران پس از دو هفته شرکت در دوره آشنایی تمرین، در روز یازدهم تا سیزدهم دوره ماهانه خود در جلسه آزمون ورزشی موردنظر شرکت کردند. برنامه تمرین در هر دو گروه MICT و HIIT شامل 7200 متر دویدن روی نوار گردان بود؛ به طوری که گروه MICT با شدت 70 درصد VO2max و گروه HIIT  18 تکرار 400 متر را با شدت 100-110 درصد VO2max انجام دادند. گروه کنترل نیز پس از صرف صبحانه در حالت استراحت بود. نمونه های خون پیش، بلافاصله و دو ساعت پس از جلسات تمرینی موردنظر هر گروه جمع آوری شد. همچنین علایم اختلالات گوارشی همزمان از طریق پرسشنامه ثبت شد. مقدار I-FABP، زنولین، LPS و IgM سرم به روش الایزا اندازه گیری شد. داده های سرمی به صورت میانگین ± انحراف استاندارد، با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و داده های رتبه ای مربوط به علایم اختلالات گوارشی با استفاده از آزمون ویلکاکسون با 05/0≥P تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

    سطوح I-FABP، LPS و زنولین پس از انجام قراردادهای ورزشی MICT و HIIT به طور معناداری افزایش یافت (05/0>P). درحالی که سطح IgM پس از هر دو نوع تمرین به طور معناداری کاهش پیدا کرد (05/0>P). همچنین دو ساعت پس از تمرین HIIT سطوح زنولین به حالت پایه بازگشت (05/0<P). غلظت I-FABP دو ساعت پس از تمرین MICT و سطوح زنولین و LPS دو ساعت پس از تمرین MICT و HIIT با گروه کنترل تفاوت معنادار نداشتند (05/0<P). همچنین تفاوت پاسخ های حاد کاهنده IgM و فزاینده I-FABP، LPS و زنولین به قراردادهای ورزشی MICT در مقایسه با HIIT معنادار نبود (05/0<P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت یک جلسه تمرین MICT و HIIT ممکن است موجب افزایش آسیب و نفوذپذیری روده، ایجاد اندوتوکسمی و کاهش ایمنی هومورال در دختران ورزشکار غیرنخبه شود. هرچند به نظر می رسد اختلالات عملکرد دستگاه گوارش ناشی از تمرین HIIT بیشتر باشد که با بروز علایم ناراحتی های گوارشی همراه نیست.

    کلیدواژگان: آسیب روده، تمرین تناوبی پرشدت، سندروم اختلال گوارشی، نفوذپذیری روده
  • زهرا شکری، سعید نقیبی*، علی برزگری صفحات 71-80
    زمینه و هدف

    آسیب ترومای مغزی یکی از علت های مرگ ومیر و معلولیت در جهان در میان تمام آسیب های مرتبط با دستگاه عصبی مرکزی است. آسیب های تروماتیک مغزی (TBI) از مهم ترین علل مرگ ومیر در سنین زیر 40 سال است و درصد زیادی از مرگ های ناشی از تروما را شامل می شود. این آسیب به مجموعه ای از اتفاقات منجر می شود که تا حدی به ماهیت و محل آسیب بستگی دارد. ضربه به سر به دلیل مرگ نورون ها در دستگاه لیمبیک و به ویژه هیپوکامپ، می تواند موجب نقصان عملکرد حافظه و یادگیری شود. ازاین رو هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات ورزشی هوازی در طول زندگی بر حافظه و سایتوکاین IL-1beta در هیپوکامپ و پره فرونتال کورتکس موش های نر نژاد NMRI مبتلا به ترومای مغزی بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور، 40 سر موش آزمایشگاهی نر نژاد NMRI با سن تقریبی 20 روز و وزن 8 تا 9 گرم از انستیتو پاستور ایران تهیه و به چهار گروه غیرورزشی +mTBI ، گروه غیرورزشی، گروه ورزشی و گروه ورزشی+mTBI تقسیم شدند. موش ها از 28 روزگی تا 80 روزگی به مدت 8 هفته (56 روز) به انجام ورزش هوازی پرداختند. در انتهای هفته هشتم پس از اتمام پروتکل ورزشی، القای مدل ترومای مغزی با روش سقوط وزنه اجرا شد. ده روز پس از القای mTBI، موش ها مورد سنجش حافظه فضایی از طریق آزمون رفتاری ماز وای قرار گرفتند. سایتوکاینIL-1β  در هیپوکامپ و پرفرونتال کورتکس موش های مدل mTBI به روش الایزا بررسی شد. پس از بررسی وضعیت طبیعی داده ها از طریق آزمون شاپیرو-ویلک و بررسی همگنی واریانس ها از طریق آزمون لون، از تحلیل واریانس یکطرفه با آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0 ≥P و نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که هشت هفته تمرینات ورزشی روی حافظه موش های مبتلا به ترومای مغزی تاثیر دارد (001/0=P). همچنین تمرینات هوازی روی سایتوکاین IL-1beta در هیپوکامپ موش های مبتلا به ترومای مغزی تاثیر دارد (03/0=P). افزون بر این مشاهده شد که تمرینات هوازی بر سایتوکاین IL-1beta در پره فرونتال کورتکس موش های مبتلا به ترومای مغزی تاثیر دارد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطلوب پژوهش احتمالا ناشی از آثار سیستمی فعالیت ورزشی بر حفاظت عصبی و کاهش لنفوسیت هاست. با این حال برای بیان دقیق سازوکارهای اثربخشی به مطالعات بیشتری نیاز است. به نظر می رسد داشتن سبک زندگی فعال در طول زندگی می تواند به عنوان رویکردی موثر در کاهش عوارض ترومای مغزی به کار رود.

    کلیدواژگان: آسیب ترومای مغزی، پره فرونتال کورتکس، تمرینات ورزشی هوازی، سایتوکاین IL-1beta، هیپوکامپ
  • میثم ترابی، بهمن میرزایی* صفحات 81-90
    زمینه و هدف

    تمرین منظم ورزشی از قوی ترین کنترل کننده های بیماری دیابت نوع2 است که بیشتر آثار ناشی از آن بر سلول ها، به وسیله تغییر در سایتوکاین ها ایجاد می شود. فتویین آ به عنوان یک هپاتوکاین، با تاثیرات شناخته شده در سوخت وساز کربوهیدرات، متاثر از تمرین ورزشی و احتمالا شدت آن در افراد سالم است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه دو نوع تمرین تناوبی شدید و تداومی متوسط بر برخی متغیرهای کنترل گلایسمیک و سطوح پلاسمایی فتویین آ در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 45 مرد مبتلا به دیابت نوع 2 (سن و شاخص توده بدنی به ترتیب 2/4±9/45 سال و 5/2±5/30 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت تصادفی به سه گروه کنترل، تمرین تناوبی شدید (HIIT) و تمرین تداومی متوسط (MICT) تقسیم شدند. برنامه تمرینی گروه HIIT، شامل چهار تناوب چهاردقیقه ای فعالیت روی چرخ کارسنج ثابت با شدت 85 تا 95 درصد ضربان قلب ذخیره بود که با تناوب های سه دقیقه ای استراحت فعال از هم جدا شده بودند. همچنین تمرین گروه MICT، به صورت 47 دقیقه رکاب زدن با شدت 60 تا 70 درصد ضربان قلب ذخیره بود.

    نتایج

    در هر دو گروه HIIT و MICT، کاهش FBS و فتویین آ معنادار بود (05/0> P)، ولی بین گروه های تمرینی تفاوتی وجود نداشت. به طور مشابه HOMA-IR و انسولین نیز در هر دو گروه HIIT  و MICT به طور معناداری کاهش یافت (05/0 >P) و میزان کاهش این دو عامل در گروه HIIT بیشتر از گروه MICT بود (05/0 >P). 

    نتیجه گیری

    هر دو نوع تمرین HIIT و MICT احتمالا می توانند موجب کنترل بهتر شاخص های گلایسمیک شوند و سطوح پلاسمایی فتویین آ را کاهش دهند که با توجه به افزایش اولیه آن در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، رویداد مطلوبی به نظر می رسد. با این حال، در این پژوهش تفاوتی بین دو نوع تمرین در کاهش فتویین آ مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، چاقی، قند خون، هپاتوکاین
  • ایرج حسین زاده، احمد عبدی*، آسیه عباسی دلویی صفحات 91-101
    زمینه و هدف

    بافت چربی به عنوان بزرگ ترین بافت بدن، با سازوکارهایی که بر طول عمر و اختلالات متابولیکی ناشی از افزایش سن تاثیر دارد، مرتبط است. توزیع و عملکرد بافت چربی به طور چشمگیری در طول زندگی تغییر می کند. چاقی، عامل خطر مهم برای ایجاد بیماری های مانند دیابت نوع 2، اختلالات عصبی، آرتروز، سرطان، بیماری های قلبی- عروقی و کلیوی است که با افزایش سلول های پیر و اختلال های قلبی همراه است. تمرینات ورزشی و مکمل های طبیعی ابزار ضروری در مدیریت چاقی و اختلال های همراه با آن است و می تواند بر طول عمر تاثیر مثبتی داشته باشد. با وجود این، اثر متقابل تمرین هوازی (AT) و ژل رویال (RJ) بر نشانگرهای پیری سلول های قلبی در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی (HFD) پرچرب به خوبی شناخته نشده است. بنابراین، این تحقیق با هدف اثر محافظتی AT و RJ بر p16 و p21 سلول های قلبی موش های چاق انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی، 45 موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به پنج گروه (9=n): رژیم غذایی عادی (ND)، رژیم غذایی پرچرب (HFD)، رژیم غذایی پرچرب-تمرین (HFDT)، رژیم غذایی پرچرب-ژل رویال (HFDRJ) و رژیم غذایی پرچرب-تمرین-ژل رویال (HFDTRJ) تقسیم شدند. القای HFD با استفاده از غذای پرچرب شامل 17 درصد پروتیین، 43 درصد کربوهیدرات و 40 درصد چربی انجام گرفت. گروه های مکمل، طی دوره مداخله روزانه 100 میلی گرم RJ (به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) رقیق شده در آب مقطر را به صورت خوراکی دریافت کردند. برنامه تمرین هوازی شامل دویدن روی نوار گردان با شدت 50-60 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه (VO2max)، پنج روز هفته به مدت هشت هفته بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش های صحرایی با ترکیب کتامین و زایلازین بی هوش شدند و بافت قلب پس از استخراج در تانک نیتروژن قرار داده شد و به منظور اندازه گیری سطوح بیان ژنی p16 و p21 به آزمایشگاه انتقال داده شد. سطوح بیان ژنی p16 و p21 به روش real- time PCR اندازه گیری شد. داده ها به روش تحلیل واریانس دوطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0 P£ تجزیه وتحلیل شد.

    نتایج

    HFD سبب افزایش معناداری در بیان p16 (001/0P£) و p21 (001/0P£) شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس دوراهه نشان داد که AT و RJ موجب کاهش معناداری در بیان p16 (به ترتیب 001/0P£ و 001/0P£) و P21 (به ترتیب 001/0P£ و 001/0P£) سلول های قلبی موش های صحرایی HFD شد. با وجود این، تعامل AT با RJ تاثیر معناداری بر بیان p16 (989/0P=) و p21 (870/0P=) سلول قلبی موش های صحرایی HFD نداشت.

    نتیجه گیری

    HFD در موش های صحرایی به افزایش p16 و p21 و AT و RJ به بهبود بیان ژن های مربوط به پیری در سلول های قلبی موش های صحرایی HFD منجر شد، با وجود این، تعامل AT و RJ بر نشانگرهای پیری سلولی تاثیر نداشت. این داده ها نشان می دهد که چاقی با افزایش نشانگرهای پیری سلولی همراه است و AT و RJ، به منزله مداخله درمانی مناسب در حیوانات HFD، سبب به تاخیر انداختن فرایند پیری سلولی می شود. اثر تعاملی AT و RJ به بررسی های بیشتری نیاز دارد.

    کلیدواژگان: ژل رویال، فعالیت ورزشی، p16 و p21
  • الهه سادات هاشمی فرد، محسن ابراهیمی* صفحات 102-111
    زمینه و هدف

    آب چغندر قرمز منبع غنی از نیترات است. اکسید نیتریک توانایی تحریک گشاد شدن عروق را دارد که سبب افزایش جریان خون به عضله می شود. با توجه به درگیر بودن دستگاه هوازی و بی هوازی در ورزش کاراته، هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر آب چغندر قرمز بر توان هوازی و بی هوازی دختران کاراته کا بود.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 10 دختر کاراته کا سطح باشگاهی در رده کمربند مشکی دان دو و سه  داوطلبانه در یک مطالعه متقاطع، تصادفی و دوسوکور، بررسی شدند. آزمودنی ها راس ساعت 7:30 دقیقه صبح در محل سالن ورزشی حضور پیدا کردند و پس از مصرف آب چغندر قرمز (100 میلی لیتر) یا دارونما (آب زغال اخته)، 90 دقیقه استراحت کرده و راس ساعت 9 صبح در آزمون شرکت کردند. ابتدا 10 دقیقه گرم کردن پویا شامل راه رفتن و حرکات کششی انجام گرفت، سپس آزمون 9×4، آزمون رست و در انتها آزمون هوازی ویژه کاراته اجرا شد. در این آزمون هوازی آزمودنی ها ضربات متوالی به کیسه بوکس را در حالت گارد می زدند. در زمان بازیافت مانند یک درگیری واقعی در حال حرکت بودند. آزمون زمانی پایان می یافت که آزمودنی دیگر قادر به ادامه ضربات نبود. در این صورت زمان ثابت نگه داشته شده و عدد به دست آمده زمان خستگی و مرحله آزمون ثبت شد. بین هر کدام از آزمون ها سه دقیقه استراحت فعال لحاظ شد. پس از گذشت یک هفته گروه های آزمودنی جابه جا شدند و مجددا آزمون های مذکور انجام گرفت. تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از آزمون t زوجی و نرم افزار SPSS نسخه 26 گزارش شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که با مصرف آب چغندر قرمز در مقایسه با دارونما توان بیشینه (014/0 =P)، حداقل توان (025/0 =P)، میانگین توان (011/0 =P)، شاخص خستگی (022/0 =P) و شاخص افت سرعت (020/0 =P) در آزمون RAST به طور معناداری بهبود یافته است. همچنین کاهش معناداری در زمان آزمون چابکی 9×4 (039/0 =P) مشاهده شد. اما تفاوت معناداری در آزمون هوازی ویژه کاراته (099/0 =P) و میزان درک فشار (685/0 =P) مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر مصرف آب چغندر قرمز ممکن است در بهبود عملکرد بی هوازی و چابکی کاراته کاها موثر باشد، هرچند مقدار تغییر در عملکرد هوازی در آزمون ویژه کاراته، چشمگیر نبود. با توجه به نتایج به نظر می رسد مصرف آب چغندر قرمز می تواند برای این ورزشکاران مفید باشد.

    کلیدواژگان: آب چغندر قرمز، شاخص آمادگی جسمانی، کاراته کا، نیترات اکساید
|
  • Mohammad Karami, Asieh Abbassi Daloii *, Ayoub Saeidi Pages 1-10
    Background and Purpose

    More Adipose tissue is associated with the increase of inflammatory markers in obesity. This study aimed to evaluate the effect of different intensity circuit resistance training on gremlin-1, Macrophage migration inhibitory factor and some cardiovascular risk factors in obese men.

    Materials and Methods

    In a semi-experimental trial, 44 obese men were selected and randomly divided into four groups including control (n=11), low intensity circuit resistance training (n=11), moderate intensity circuit resistance training (n=11) and high-intensity circuit resistance training (n=11) groups. Resistance training was performed in different intensities included 1) High-intensity circuit resistance training (80% 1RM) 2) Moderate intensity circuit resistance (60% 1RM) and 3) Low intensity circuit resistance training (40% 1RM), three sessions per week for 12 weeks. Serum levels of gremlin-1, MIFand Lipid profile (cholesterol, triglyceride, LDL and HDL) were measured using kit and ELISA method. Data were analyzed with Analysis of variance with repeated measures, dependent t-test and Bonferroni post hoc test at the P < 0.05.

    Results

    12 weeks of circular resistance training with low, moderate and high intensity caused a significant decrease in gremlin-1 and MIF levels, significant decrease in cholesterol, triglyceride and LDL-c levels and significant increase in HDL-c levels (P = 0.001).

    Conclusion

    It seems that circular resistance training with different intensities and especially high intensity can be an effective factor in counteracting the increase in observation of cardiovascular risk factors in obese people.

    Keywords: Circuit resistance training, Obesity, Macrophage migration inhibitory factor, Gremlin-1, lipid profile
  • Shiva Ghadirzad, Roghayeh Pouzesh Jadidi *, Jabbar Bashiri, Karim Azali Alamdari Pages 11-24
    Background and Purpose

    The risk of renal injury rapidly increases following myocardial infraction (MI), however; aerobic training and curcumin supplementation have beneficial effects on both the kidneys and the heart post MI. Moreover, blood renalse level can also provide appreciable information regarding these organs health status. Therefore, the aim of study was to investigate the effects of aerobic training and curcumin supplementation on blood renalase, creatinin and blood ure nitrogen (BUN) levels and renal tubular damage in male rat model of induced myocardial infraction.

    Material and Methods

    40 male wistar rats were randomized into five groups (n=8) of healthy control, MI control, MI training, MI curcumin and MI concomitant (training+curcumin). MI was induced by isoproterenol injection. The training program (consisted of five sessions of running/week at moderate intensity on a treadmill) was conducted throgh eight weeks and curcumin was administrated by gavage method 15 mg/kg.day. Blood renalse was determined by ELISA method, while creatinine and BUN level by enzymatic method and the tissue damge level was evaluated by histologic analysis. The data was analysed by one-way ANOVA (Tokey test as post hoc) and Chi square tests with a confidence level of 95%.

    Results

    Blood renalse (P = 0.001), creatinine (P = 0.001) and BUN (P = 0.025) was significantly higher in MI control group compared to healthy controls. However, the amounts of these indices had no significant differences with MI control group in all three intervention groups of MI training, MI curcumin and MI concomitant (P > 0.05). However; renal injury was significantly lower in all three intervention groups than MI control group (P = 0.007, P = 0.037 and P = 0.001 respecetively) and also in MI concomitant group compared to both of MI training (P = 0.006) and as well as MI curcumin (P = 0.003) groups.

    Conclusion

    The hazardous effects of MI on all three variables could be ameliorated following all three interventions. However, the concomitant intervention is superior to both of the aerobic training as well as curcumin supplementation for reductions in the histologic injury level.

    Keywords: Myocardial Infraction, training, curcumin, renal injury
  • Ali Reza Rezaei, Abbas Ali Gaeini *, Sirous Choobineh, Reza Nuri Pages 25-34
    Background and Purpose

    Identification and analysis of compounds that playing a role in delay aging and increase longevity is essential. Sirtuins are one of the main regulators of cell survival and longevity. The goal of this research was to investigate the effect of six weeks HIIT swimming exercise and Resveratrol supplementation on the level of SIRT3 in left ventricular heart of aged rats.

    Materials and Methods

    In this research, 30 wistar rats were randomly divided into five groups (control (C), solvent (M), supplement (R), HIIT exercise (EX), HIIT exercise and supplement (EXR)). The EX group performed HIIT swimming for six weeks. C group did not practice. R group received only resveratrol supplementation. EXR group performed HIIT swimming exercises with resveratrol and M group received only solvent. The SIRT3 protein was obtained by Western blotting. Data were analyzed using One-way ANOVA analysis of variance and Tukey's post hoc test.

    Results

    After six weeks, there was a significant difference between the mean SIRT3 protein levels in the five groups. Therefore, Tukey post hoc test showed that SIRT3 levels were significantly increased in EX and EXR groups compared to C, R and M groups (P = 0/001). However, this difference between EX and EXR groups was not significant (P > 0.05). Moreover, the amount of SIRT3 in group R was significantly higher compared to groups C and M.

    Conclusion

    Increasing the amount of SIRT3 indicates the involvement of this protein in metabolic pathways, antioxidant defense and improves cell condition. High intensity interval training with resveratrol supplement consumption can also be used to moderate oxidative stress and delay the aging process.

    Keywords: Life span, Exercise training, Antioxidant Supplements
  • Maryam Shavandi, Saeid Naghibi, Mohammad Shariatzadeh Joneydi, Maryam Vatandoust *, Ali Zare Pages 35-45
    Background and Purpose

    One of the most important methods to cope with obesity metabolic disorder is to do exercise activities that are both effective as a prevention and treatment. Since the expression of adipogenic genes such as Retinoblastoma-1 (RB1) and Retinoblastoma like-1 (RBL-1) proteins are effective in adipogenesis, the aim of this study was to investigate the influence of various intensities of aerobic training on the expression of RB1 and RBL-1 genes in the subcutaneous adipose tissue of male Wistar rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 32 male Wistar rats (eight weeks old and weight: 237 ± 33 grams) were randomly divided into four equal groups: control, high intensity training (HIT), Moderate-intensity training (MIT) and high-intensity interval training (HIIT). The treadmill training protocols consisted of eight weeks, so that the HIT training consisted of running at a speed of 20 meters per minute or with an intensity of 65% of maximum oxygen consumption (VO2max), with a gradual increasing slope for 30 minutes. MIT training consisted of running at 65% VO2max for 37 minutes and HIIT training consisting of four bouts of high-intensity intervals with four minutes running at 90 to 100% VO2max and four bouts of low-intensity intervals with three minutes running at 50 to 60% VO2max (28 minutes in total). 24 hours after the last training session, the animals were sacrificed and their subcutaneous fat tissue was removed and gene expression was measured by RT-PCR. The obtained data were analyzed due to lack of natural distribution using Kruskal-wallis test and Bonferoni post hoc test through SPSS statistical software version 24 And significance level was considered P < 0.05.

    Results

    The results of the present study showed that the expression of RB1 gene was significantly reduced only in the MIT group compared to the control group (P = 0.027). Also, RBL-1 gene expression was significantly lower only in the HIT group than in the control group (P = 0.028).

    Conclusion

    Since in this study only MIT and HIT aerobic exercises with 65% VO2max intensity could reduce the expression of RB1 and RBL-1 genes, the use of this type of exercise to improve metabolic disorders and inhibit adipogenesis is recommended.

    Keywords: Aerobic training, Subcutaneous Fat, Retinoblastoma Protein, Obesity
  • Negin Mohammadi Sarableh, Worya Tahmasebi *, Mohammad Azizi, Hadi Abdullahzad Pages 46-56
    Background and Purpose

    Resistance exercise can reduce inflammation. On the other hand, garlic supplementation may have beneficial effects in combination with resistance training due to its wide-ranging effects, including its effect on inflammation. Therefore, this study aimed to investigate the effect of eight weeks’ progressive resistance training with garlic supplementation on serum hs-Crp levels and insulin resistance in overweight young women.

    Material and Methods

    Forty-eight healthy age range: 20 to 40 years, randomly divided into four groups: resistance training + supplement (age=31.3 ± 3.1y, BMI=28.2 ± 2.7kg/m2), resistance training + placebo (age=30.7 ± 3.8y, BMI=26.4 ± 2.4 kg/m2), Garlic supplement (age=27.9 ± 2.5y, BMI=26.7 ± 3.9 kg/m2) and control (age=29.7 ± 3.8y, BMI=28.8 ± 3.3 kg/m2). Before and after eight weeks of training period, anthropometric data, one repetition maximum (1-RM), C-reactive protein (CRP), insulin and glucose were measured and insulin resistance (IR) was calculated. The subjects of the training group performed a progressive resistance training program for eight weeks, three sessions per week, including three sets with 10 repetitions maximum and one minute rest between sets and movements. Subjects in the supplement and placebo groups took two 500mg tablets of garlic or placebo daily in the morning and at night with a meal. Changes in the results before and after the in four research groups were examined using one-way analysis of variance. If statistical analysis were significant, the Bonferoni posthoc test was used for finding the place of differences.

    Results

    Significant decrease in serum CRP levels, insulin resistance and glucose was observed in the training + supplement group compared to other groups (P < 0.05). In contrast, insulin levels did not show significant changes in all groups (P > 0.05). Regarding body composition analysis, the results were accompanied by a significant decrease in fat mass and a significant increase in lean body mass, especially in the training + garlic group (P < 0.05).

    Conclusion

    Although hs-CRP data and insulin resistance index of the present subjects were in the normal range and seemed safe, but in general, according to the results of the present study, it seems that the progressive resistance training program with garlic supplementation had double effects on CRP as important inflammatory index and insulin resistance in overweight women compared to either alone.

    Keywords: Resistance training, Garlic supplement, Reactive Protein C, Insulin Resistance, Overweight
  • Afshar Jafari, Maryam Taghizadfanid *, Saeed Nikookheslat, Yousef Bafandetiz Pages 57-70
    Background and Purpose

    Exercise-induced gastrointestinal syndrome” refers to disturbances of gastrointestinal integrity and function that are common features of strenuous exercise. Because of the ambiguities about the exercise-induced gastrointestinal disorders, the present study aimed to compare the responses of immunoglobulin M and some gastrointestinal disorders markers to one-session continuous moderate training and high-intensity interval training (MICT & HIIT) in female athletes.

    Material and Methods

    To investigate the response of indicators related to the gastrointestinal syndrome, in a quasi-experimental design, thirty female athletes participated in three equal groups (MICT: n = 10, HIIT: n = 10, and control: n = 10). Athletes participated in the exercise test session on the 11th to 13th day of their menstruation after introductory course of training for two weeks. The training program in both MICT and HIIT groups included 7200 meters of treadmill running; So that the MICT group performed with an intensity of 70% VO2max and the HIIT group completed eighteen acute bout of 400 m runs at 110-100% VO2max. The control group was also at resting condition after taking the breakfast. Blood samples were collected before, immediately, and two h after the exercise protocols. Also, the symptoms of gastrointestinal symptoms were assessed by a questionnaire simultaneously. I-FABP, zonulin, LPS, and IgM amounts were measured using ELISA methods. All serum data expressed as mean ± SD and analyzed using repeated - measures analysis of variance and rank data of the symptoms of gastrointestinal symptoms analyzed using the Wilcoxon test at P ≤ 0.05. 

    Results

    Levels of I-FABP, LPS, and zonulin increased significantly (P < 0.05) after MICT and HIIT protocols, whereas Ig-M concentration decreased significantly (P < 0.05) after both types of exercise. Also, zonulin returned to baseline levels after 2 hours of HIIT (P > 0.05). Nevertheless, concentration of I-FABP 2 h after MICT, levels of zonulin and LPS 2 h after MICT and HIIT differences between with the control group was not significant (P < 0.05). However, acute decreased IgM and increased I-FABP, LPS and zonulin in responses to one-session MICT compare to HIIT protocols were not significant (P > 0.05).

    Conclusion

     Given the present results, an acute MICT and HIIT session may increase damage, permeability, endotoxemia and decrease humoral immunity. However, gastrointestinal dysfunction due to HIIT exercise appears to be more pronounced which is not accompanied by symptoms of gastrointestinal discomfort.

    Keywords: intense intermittent exercise, intestinal damage, intestinal permeability, gastrointestinal syndrome
  • Zahra Shokri, Saeed Naghibi *, Ali Barzegari Pages 71-80
    Background and Purpose

    Brain trauma injury is one of the leading causes of death and disability in the world among all injuries related to the central nervous system. Traumatic brain injury (TBI) is one of the leading causes of death under the age of 40 and accounts for a significant percentage of traumatic deaths. This damage leads to a series of events that depend in part on the nature and location of the injury. Trauma to the head due to the death of neurons in the limbic system, especially the hippocampus, can impair memory and learning function. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of lifetime aerobic exercise training on memory and cytokine IL-1beta in the hippocampus and prefrontal cortex of NMRI mice with brain trauma.

    Material and Methods

    For this purpose, 40 male NMRI laboratory rats with an approximate age of 20 days and weighing eight to nine grams were prepared from the Pasteur Institute of Iran and divided into four groups: non- exercise + mTBI, non- exercise, exercise and exercise + mTBI.  Rats from 28 days to 80 days of age did aerobic exercise for eight weeks (56 days). At the end of the eighth week after the completion of the exercise protocol, induction of the brain trauma model by weight loss was performed. 10 days after mTBI induction, rats were assessed for spatial memory by maze Y behavioral test. The cytokine IL-1β was evaluated in the hippocampus and peripheral cortex of mTBI mice by ELISA. After checking the normality of the data by Shapiro-Wilk Test and checking the homogeneity of variances by Leven test, One-way analysis of variance was performed by Tukey post hoc test at the significance level of P ≤ 0.05, using SPSS software version 22.

    Results

    The results showed that aerobic exercise had an effect on the memory of mice with brain trauma (P = 0.001). Also, aerobic exercise has an effect on the cytokine IL-1beta in the hippocampus of mice with brain trauma (P = 0.03). In addition, aerobic exercise was shown to have an effect on IL-1beta cytokine in the prefrontal cortex of mice with brain trauma (P = 0.001).

    Conclusion

    This reduction may be due to mechanisms such as low- and high-density lipoproteins, the systemic effects of exercise on neuroprotection, and the reduction of B and T lymphocytes. However, more studies are needed to accurately express the mechanisms of effectiveness. It seems that the exercises used in this study can be used as a therapeutic approach in the treatment of injury and inflammation.

    Keywords: Aerobic Exercise training, IL-1beta cytokine, Hippocampus, Prefrontal Cortex, Traumatic brain injury
  • Meysam Torabi, Bahman Mirzaei * Pages 81-90
    Background and Purpose

    Regular exercise is one of the strongest modulators of type-2 diabetes and most of its effects on cells are caused by changes in cytokines. Fetuin A, as a hepatokine, with known effects on carbohydrate metabolism, is affected by exercise and possibly its intensity in healthy individuals. The aim of this study was to compare the two protocols of high intensity interval and moderate intensity continuous training on some glycemic control variables and plasma levels of fetuin A in patients with type-2 diabetes.

    Material and Methods

    45 men with type-2 diabetes (age and BMI, respectively, 45.9 ± 4.2 years, and 30.5 ± 2.5 kg / m2) were randomly divided into three groups: control, high intensity interval training (HIIT) and moderate intensity continuous training (MICT). The HIIT protocol includes of four intervals of 4-minute activity with 85 to 95% reserve heart rate, separated by 3-minute active rest. The MICT group also did exercise for 47 minutes with 60 to 70% reserve heart rate.

    Results

    FBS and fetuin A was significantly decreased in both HIIT and MICT groups (P < 0.05) and there was no significant difference between two groups. Similarly, HOMA-IR and plasma insulin levels was decreased significantly in both HIIT and MICT groups (P < 0.05) and the reduction of these two factors in the HIIT group was greater than the MICT group (P < 0.05).

    Conclusion

    Based on the results, both HIIT and MICT can possibly lead to better control of glycemic control and also reduce plasma levels of fetuin A, which seems to be a favorable event due to its initial increase in patients with type 2 diabetes. However, this study did not find a difference between the two types of exercise in reducing fetuin A.

    Keywords: Hepatokine, Blood Sugar, Exercise training, Obesity
  • Iraj Hoseinzade, Ahmad Abdi *, Asieh Abbassi Daloii Pages 91-101
    Background and Purpose

    Fat tissue, frequently the largest organ in humans, is at the nexus of mechanisms involved in longevity and age-related metabolic dysfunction. Fat distribution and function change dramatically throughout life. Obesity is a major risk factor for development of comorbidities such as type-2 diabetes, neurological disorders, osteoarthritis, cancer, cardiovascular and renal diseases, which is associated with increased senescent cell and heart disorders. Exercise training and natural supplements constitute an indispensable, tool in the management of obesity and obesity-related disorders and can have a positive effect on longevity. However, interactive effects of aerobic training (AT) and royal jelly (RJ) is still not well understood in cellular senescence markers of cardiomyocytes in high fat diet (HFD) rats. Therefore, this study aimed to investigate the protective effect of AT and RJ on p16 and p21of cardiomyocytes in obese rats.

    Material and Methods

    In this experimental study, 45 male Wistar rats were randomly divided into five groups (n=9): Normal Diet (ND), High Fat Diet (HFD), High Fat Diet-Training (HFDT), High Fat Diet-Royal Jelly (HFDRJ) and High Fat Diet-Training-Royal Jelly (HFDTRJ). HFD induction was performed using a high-fat diet containing 17% protein, 43% carbohydrate and 40% fat. The supplement groups received 100 mg of royal jelly (per kg of body weight) diluted in distilled water orally during the intervention period. Aerobic exercise program including running on the treadmill with an intensity of 50-60% maximal oxygen consumption (VO2max), was performed five days a week for eight weeks. 48 hours after the last training session, rats were anesthetized with a combination ketamine and xylazine, and after extraction, the heart tissue was placed in a nitrogen tank and sent to the laboratory to measure p16 and p21 gene expression levels.  p16 and p21 gene expression levels were measured by real-time PCR. Data were analyzed by two-way analysis of variance and Tukey post hoc test at the P £ 0.05.

    Results

    HFD significantly increased the expression of p16 (P = 0.000) and p21 (P = 0.000). Data analysis using two-way analysis of variance showed that AT and RJ significantly reduced the expression of p16 (P = 0.000 and P = 0.000, respectively) and p21 (P = 0.000 and P = 0.000, respectively) cardiomyocytes in HFD rats. However, the interaction of AT with RJ had no significant effect on the expression of p16 (P = 0.989) and p21 (P = 0.870) cardiomyocytes in HFD rats.

    Conclusion

    HFD in rats increased p16 and p21and AT and RJ improved the expression of aging-related genes in cardiomyocytes of HFD rats; however, the interaction of AT and RJ had no effect on cellular aging markers. These data indicate that obesity is associated with increased of cellular senescence markers, and AT and RJ as an appropriate therapeutic intervention in HFD animals, it can delay cellular aging. Further investigation is needed for the interactive effect of the AT and RJ.

    Keywords: Exercise, Royal Jelly, p16, p21
  • Elahe Sadat Hashemi Fard, Mohsen Ebrahimi * Pages 102-111
    Background and Purpose

    Red beet juice is a rich source of nitrate. Nitric oxide has the ability to stimulate vasodilation; Which increases blood flow to the muscle. Due to the involvement of aerobic and anaerobic systems in karate, the aim of this study was to investigate the effect of red beet juice on aerobic and anaerobic power of karate girls.

    Materials and Methods

    For this purpose, 10 club-level female karate players in the black belt category, two and three, were voluntarily studied in a cross-sectional, randomized, double-blind study. Subjects arrived at the gym at 7:30 a.m. and rested for 90 minutes after consuming red beetroot juice (100 ml) or placebo (blueberry juice) and taking the test at 9:00 a.m. First, 10 minutes of dynamic warm-up including walking and stretching movements were performed, then 4×9 test, RAST test and finally karate aerobic test was performed. In this aerobic test, the subjects guarded the punching bag consecutively. They were moving like a real combat during the recovery. The test ended when the subject was no longer able to continue the blows. In this case, the time was kept constant and the obtained number was recorded as fatigue time and test stage. Three minutes of active rest were determined between each test. After one week, the groups of subjects were transferred and the mentioned tests were performed again. Statistical analysis was reported using paired t-test and SPSS software version 26.

    Results

    The results showed that with consumption of red beet juice compared to placebo maximum power (P = 0.014), minimum power (P = 0.025), average power (P = 0.011), fatigue index (P = 0.022) and Speed drop index (P = 0.020) improved significantly in RAST test. There was also a significant decrease in agility test time (P = 0.039). But there was no significant difference in karate specific aerobic test (P = 0.099) and perceived exertion (P = 0.685).

    Conclusion

    According to the results of the present study, consumption of red beet juice is effective in anaerobic performance and agility of karateka. But the amount of change in aerobic performance in the special karate test was not significant. Therefore, according to the results, it seems that consuming red beet juice can be useful for these athletes.

    Keywords: Red beet juice, nitric oxide, Fitness index, Karate